Alimentația este parte a vieții noastre și fie că vrem sau nu trebuie să mâncăm.

Acum cu atât mai mult, dacă ceea ce mâncăm ne și place și mai este și sănătos, am găsit combinația pentru o viață lipsită de probleme medicale, care au la bază alimentația.

Tot mai multe voci și studii medicale afirmă faptul că alimentația este vinovată pentru mai mult de 60% din afecțiunile pe care le dobândim în timpul vieții.

Din acest motiv există persoane care  încearca să țină un regim alimentar, care are la bază fie o problemă medicală, fie un stil de viata. Phoenicia Lions’ Food  acorda o atenție deosebită acestei zone, către care tot mai mulți tindem, dar pe care de multe ori nu o avem la îndemână.

Zona de bucătărie sănătoasa este asociată în ultimul timp dietei mediteraneene care are la bază consumul de legume, consumul de pește și reduce consumul de carne roșie. Noi credem că poate fi completată cu zona de ingrediente locale – toate având un singur element comun – controlul cantității de calorii pe care o conține un ingredient sau preparatul finit – în raport cu aportul lui în sănătatea noastră. 

Cuvântul care poate defini alimentația sănătoasă este echilibrul – echilibrul dintre cantitatea și calitatea grăsimilor dintr-un preparat, cantitatea de săruri și zaharuri pentru persoanele cu probleme cardiace sau de ficat, cantitatea și calitatea carbohidraților din fiecare masă. Acest echilibru trebuie să se regăsească în fiecare preparat pentru a putea aduce o plus valoare în organismul nostru și să nu creeze probleme.

Din rândul celor peste 50 de preparate pe care le găsiți în meniul nostru și care se încadrează în zona de alimentație cu număr redus de calori, cu puține grăsimi, zaharuri sau sare, noi vă recomandăm să încercați “Chilli con beans’’, un preparat fără carne, dar care cu siguranță va mulțumi și surprinde pozitiv orice persoană care preferă carnea.